BLAŽ SKOK

“Brown Out”

Objavil BLAŽ SKOK, dne 2.06.2010

Baje se je to dogajalo tudi v Titovih časih… v naši rajnki Jugoslaviji. Sam se tega ne spomnim, sem pa mogoče ravno v času izklopa postal embrio… se opravičujem, sva postala, saj sva si kraljestvo posteljice delila z mojim bratom dvojčkom.
Tudi tu srečujem veliko nosečih žensk za kar lahko morda zasluge pripisujemo tudi tako imenovanemu “Brown Out-u” (t.j. izklapljanje elektrike tudi do osem ur dnevno zaradi varčevanja)… Sicer ne traja celo leto ampak samo določena obdobja.
Ti trenutki so lahko izjemno romantični. V primeru pa, da samček v trenutkih “Brown Out-a” ni deležen družbe samičke, pa lahko ta romantika preraste v trenutke norosti oz. “Black out”.
V enem od teh sem se ujel tudi sam in delček dogajanja posnel…

opomba: V ozadju se sveti okno in ni luč kakor je najprej mislil moj dragi, že pri Titovih časih omenjeni, bratec dvojček Janček, ki mi je dejal, da so očitno trnutki norosti res hudi, da kljub temu, da mi v ozadju gori luč mislim, da je “brown out”… Napadi norosti so res hudi (a hkrati blagodejni)… vendar je tisto vseeno okno…

http://www.vimeo.com/12195786

Rahlo so k temu prispevale tudi posledice prejšnjega “napornega” dne… katerega slike dodajam v spodnji povezavi…

Piknik na plaži Gumasa,… (Pictures)

 • Share/Bookmark

21 odgovorov v ““Brown Out””

 1. worldofperception worldofperception pravi:

  Ja, dragi Blažek. Ker te poznam že od embria naprej … tudi brez “Brown out-a” nisi pri najbolj normalnih … hehe … ;)

  janko

 2. blazskok blazskok pravi:

  vem Janček… saj si vendar vedno bil moj vzornik

 3. rodskie pravi:

  well said..but apparently the “brown-out” for enjoyment of having a lot of children is usual in remote areas (barrio in Philippines ) where they don’t practice responsible parenthood. in your case, its the credit of the brown-out that you came into existence like everyone else….hahahaha…. nice article!

 4. blazskok blazskok pravi:

  It is not necessarily that we are unresponsible and actually make a child… “brown-out” is also good for practical training…

 5. Živa pravi:

  hehe…sej se prov trudim, da ne bi komentirala vsakega tvojega vnosa…ma je težko. :) dolgčas ti res ni, ha? ;) morm pokomentirat še mrtvo kačico: banded sea snake ali banded sea krait (slovenskega imena seveda ni)…z mambo nekako tekmuje za najmočnejši znan strup kač na svetu. ob ugrizu maš maksimalno deset minut časa, da premisliš zadnje misli…skratka mogočna reč. so pa te kačice hudo neboječe in prijazne in zlepa ne ugriznejo. pri potopih sm jih vidla in se ene tud dotaknila, pa še trznila ni…je pa adrenalin, si take igrce it. :) lepotičke so.
  pa še to…si že poskusil Tanduay? :P

 6. blazskok blazskok pravi:

  ja ja, ti kar komentiraj sem zelo vesel tvojih komentarjev… :)
  hvala za strokovno razlago glede kače… :) verjamem da je adrenalin ko se je dotakneš in veš, če jo slučajno prime trenutek slabosti, da lahko po hitrem postopku dobiš krila…
  Tanduay še nisem poskusil… bom pa kar danes zlobiral za degustacijo :) :)

 7. ditkaf ditkaf pravi:

  Hehe, le pazi se, ce ti ze pri prvih izklopih gre tako “na hudo”, kako bo sele do konca tvojega bivanja tam! Ce seveda ne najdes drugacne resitve/zaposlitve za tisti cas ;)

  Btw, tudi v marsikateri juznoameriski drzavi se prakticirajo te izklope. Lp

 8. blazskok blazskok pravi:

  hahaha saj drugače so brown out-i vedno prijetni (dnevni in večerni), v kakršni koli obliki že. Tale je bil v nedeljo: malo utrujen po soboti, lačen (el. kuhalnik riža ni delal), hotel sem prati cote in nisem mogel (pa ne zato, ker bi bil “pralni stroj” na elektriko :) ampak zato, ker je črpalka za vodo na elektriko in ni bilo vode :) ), ventilator hladn ko “špricar” :) , … skratka… idealno za rahel odklop…

  drugače pa za južno ameriko ne vem, sem bil pred leti v severni (mehika)daljše obdobje pa ni blo brown out-ov

 9. ditkaf ditkaf pravi:

  Glede Juzne Amerike: ne vem za vse drzave, ampak v Venezueli in Ekvadorju definitivno to pocnejo. In mi pripovedujejo, da so najbolj jezni, ko jim elektriko odklopijo ravno takrat, ko so na sporedu telenovele :)

  Kaksne pa so drugace tam pri vas temperature? Je fejst hudo za zdrzat?

 10. blazskok blazskok pravi:

  tu so temperature konstantno okrog 35 stopinj nekaj potem zraven doprinese še vlaga tako da je kar prijetno :) sem se pa že bolj kot ne privadil… tak da je za zdržat, saj drugače pa ventilator na tretjo brzino premaknem :)

 11. al-dej pravi:

  Seos stari!
  Pišema ti, ker naju je resno zaskrbel za tebe :D
  Ritem sicer maš kr dober, sam mislima da je bolš da ostaneš pri bas kitari… ;)
  Mal heca more bit…vidima da ti ni dolg cajt in da uživaš maksimalno tak da uživi še naprej!
  LP od zubeka in zubike

 12. Letušani pravi:

  ejej sestrič, nekam bled si zgledal na plaži.. se boš moral mal posončiti, svetujem redne piknike! kač se pa le vseeno pazi, prijazna ali ne, s takim strupom se ni za igrati..

  danes smo te pogrešali, je bilo lepo na pikniku. uživaj še naprej!

  lp
  MMAT

 13. blazskok blazskok pravi:

  ooo zubek in zubika :) ja hvala hvala za pohvalo moje glasbene mojstrovine haha ja saj se tudi sam včasih zaskrbljujoče zamislim nad sabo :) sam se imam pod kontrolo zaenkrat :) bom pa poslušal nasvet in ostal pri bas kitari :) upam, da bom tam bolj poslušljiv :) bom pa do takrat vseen še malo pihala in ostalo prakticiral, da mi moje glasbeno mojstrstvo ne uide haha Pozdrav nazaj tudi vama in vsem ostalim prisotnim in prisebnim :) smo na liniji

  ooo Letušani MMAT… :) ja saj zdaj kar redno hodim na sončenja tak, da se bom lahko bolj zlil z domačini :) sicer mi pa vsi zavidajo mojo bledico :) tukaj namreč je v nasprotju z nami želja vsakega da bi bil belopolt… moja hrabrost pri slikanju s kačo je pa bila posledica tega, da kača ni več kazala znakov življenja :) drugače moj pogum ne bi bil na tako visokem nivoju :)
  ja sem se spomnil včeraj na vas in piknik in me je kar mal mikalo, da bi bil tudi jaz zraven… lepo se mejte pa smo na liniji. pozdrav vsem!

 14. Mötlik pravi:

  saos Blažek,
  moram pokomentirat tvoj prvi video.Odlična glasbila,perfektna skladba-e(že montiram,saj veš mogoče
  prihodnje leto na EMI….)izvajalec odl…pa dobro tega lahko menjamo,skratka odlično.
  Stari kar tak naprej,tudi fotke so odlične še posebej tiste s kačami,ooo pardon s kačo mislim.
  Pa lepo se imej še naprej
  ivo

  P.S. Brown Out v Titivih časih? se na spomnim,bi nas pol moglo več bit slovenčkov .

 15. blazskok blazskok pravi:

  saos Mötlik,

  ja saj to sem imel tudi v mislih da s to skladbo prodrem na svetovno glasbeno sceno… hahaha ja ok mogoče je res izvajalec malo vprašljiv samo ok tega res lahko eliminiramo… :)
  slike s kačami so res odlične :)

  kolikor jaz vem se je v Titovih časih izklapljala elektrika tu in tam… ali se mogoče motim? bom pa preveril zdajle…

  se čujemo Ivo in vidmo, če ne prej na vajah za EMO :) pozdrav vsem!

 16. blazskok blazskok pravi:

  Saos Ivo, evo še enkrat jaz :) moral sem preveriti in našel sem tale zapis glede električne redukcije…
  „Še pred Titovo smrtjo je vlada maja 1979 uvedla omejitve vožnje z osebnimi avtomobili, in sicer tako, da so ob torkih lahko vozili osebni avtomobili, ki so imeli na koncu registrske tablice parno številko, ob četrtkih pa tisti z neparno. Omejitev vožnje po sistemu par-nepar je veljala tudi za dva konca tedna v mesecu. /…/ Vlada je uvedla bone za nakup bencina za zasebno uporabo. Ob nakupu bencina po redni ceni je kupec moral črpalkarju oddati bon za ustrezno količino goriva. Porabnik je za mesec dobil bone za 40 litrov goriva. Težave so bile tudi zaradi pomanjkanja električne energije.
  Zato so bile uvedene t.i. redukcije elektrike, med katerimi so gospodinjstvom za nekaj ur izključili elektriko. Da bi varčevali elektriko, so televizijski program končali okoli 22. ure.“

  (vir: http://www.zrss.si/gradivozauciteljezgodovine/Osamosvojitev.pdf )

 17. mötlik pravi:

  No to z leta 79 se pa spomnim,par, nepar, pa boni ampak je kar šlo,smo bili iznajdlivi,en avto s parno drugi z neparno,pa smo skoz furali.Tudi bonov je bilo dovolj,če si le imel denar,ja to je bilo par bistrih takratne oblasti,koliko je imel pa Tito pri tem,je pa vprašanje?Pa kaj bi to obujali, glavno je ,da nam danes teče med in mleko.
  Aja ,pa da pralnih strojev ne uvažamo iz Filipinov
  L.P.

 18. blazskok blazskok pravi:

  ja baje je bilo lepo v tistih časih :)
  pralni stroj iz filipinov, vsaj eden, pride sigurno decembra… brez carine, samo, da se ga bojo znebili haha

 19. "onka" pravi:

  ….ja res je…. sposobnost za muziko imaš res :) mogoče se ti pa pri naslednjem “brown-out” pridruži kakašna “sprehajalka”….. no veliko sreče ti želim, uživaj še naprej :)
  Z…..

 20. Sara pravi:

  hahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha … dej še kako zašpilej!

 21. blazskok blazskok pravi:

  o Tončika ja hvala za pohvale mojega talenta (ki je seveda nesporen hahaha) ja mogoče se pridruži čeprav po informacijah sodeč znajo te “naključne sprehajalke” izstaviti račun za ljubezen hahahaha

  Sarči naslednji videospot je že v pripravi, tak da ti kar redno spremljaj glasbene tv programe pa boš sigurno zasledila hahaha

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !