BLAŽ SKOK

Veseljačenje po filipinsko…

Objavil BLAŽ SKOK, dne 30.05.2010

Po sredini prekrokani noči z Viki, Rodo, Grethen in Digzom smo sklenili, da le to, v isti zasedbi, ponovimo še v petek.

...veseli profesor...

...veseli profesor...

Vmes smo v četrtek skočili na durian (priljubljen sadež), ki sem ga jedel prvič. Tu na Filipinih za durian pravijo, da smrdi kot pekel in je okusen kot nebesa… ob tej metafori se mi je porodilo vprašanje, ki sem ga serviral prisotnim: ali lahko potemtakem sklepamo, da sta hudič in bog v bistvu prijatelja, ker je to očitno njuno skupno delo?… Filipini so zelo verna katoliška dežela zato se v nadaljnjo razpravo in morebitni konflikt nisem spuščal.

Mešanica boga in hudiča

Mešanica boga in hudiča

Petek. Večerja v športnem centru. Hrana odlična (med drugim sem jedel tudi nojev hamburger). Pijača San Miguel Light pivo. Po večerji smo se odpravili po okoliških barih. Seveda s filipinskim “taxijem”. Sedaj se že rutinirano in bolj kot ne brez presenečenih pogledov vozim v triciklu.

prijatelj Manu Pacquiao...

prijatelj Manu Pacquiao v športnem centru...

Po obisku dveh barov in popitih nekaj steklenicah piva smo se odpravili še na zadnjo lokacijo. Kot že nekajkrat so me tudi tokrat rahlo presenetili. Sam sem bil prepričan da gremo v običajen bar in dokončno utopimo prijeten večer v pivu. Seveda ni bilo tako. Namestili smo se v sobo z udobno sedežno garnituro in televizijo ter zaprli vrata. Moja prva asociacija je bila… no pustimo moje asociacije. Dokler se na mizi ni pojavil katalog z velikim izborom pesmi in mikrofon. Seveda je šlo za tipično karaoke sobo… in deležen sem bil še enega zanimivega načina zabave Filipincev.

Priprave na nastop

Priprave na nastop

Bilo je zelo zabavno še posebej po nekaj dodatnih pivih. Tudi sam sem predstavil svoje pevsko znanje. Že prej sem vedel, da se nastopu ne bom mogel izogniti zato sem intenzivno zlival vase steklenice poguma imenovane San Miguel. Končno je prišel moj trenutek slave. Zapel sem dve zelo znani filipinski pesmi in sicer “Butsiki” in Lupang Hinirang… kakopak z besedili v tagalogščini, kar je dalo mojemu “performensu” dodatno umetniško vrednost. Žal sem ob koncentraciji na nastop pozabil pripraviti fotoaparat, da bi posnel mojo mojstrovino. Zelo sem se trudil in dal od sebe res maksimum (največja količina, mera, ki je še dovoljena, dopustna ali mogoča)… izvrstno sem opravil predvsem z delom besedila ki se je glasil: DI,DI,DI,DI… enkrat vmes sem zapel tudi: DE,DE,DE,DE… V filipinščini DE DE pomeni ženske prsi oziroma pravilneje joške. Najbrž sem bil še pod vtisom moje prve asociacije….

Še sedaj ne vem zakaj so prisotni od neukrotljivega smeha skoraj popadali po tleh. Po nekaj urah preživetih v “studiu” smo zapustili oder mojega prvega pevskega nastopa. Ob odhodu sem bil tarča pogledov osebja, ki dela v karaoke baru. Verjetno je moj nastop navdušil tudi njih… večer se je zaključil še z eno zgodnje jutranjo dirko s triciklom po mestu General Santos.

na prvi pogled ni videti, da se v triciklu lahko pelje 6+1 oseb

na prvi pogled ni videti, da se v triciklu lahko pelje 6+1 oseb

Naslednji dan sem bil povabljen še na Foam festival. Povabila me je Dr. Mariza, ki je nosilka predmetov ekonomika in finance na STI koliđu, torej je bila to moja prva učna ura. Zabava je bila spet odlična, kar v tako dobri družbi ni težko, tako da sem imel dober razlog, da prespim skoraj celo nedeljo… no, edino nedeljsko opravilo je bilo pranje perila.

Slike prvih veselih nočnih uric (Pictures)

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Veseljačenje po filipinsko…”

 1. worldofperception worldofperception pravi:

  Evo, pa si mimogrede obogatil besedni zaklad tagalogščine.
  Ja, očitno je, da pot v nebesa vodi neizbežno preko pekla …

  lp,janko

 2. Živa pravi:

  Hehehe…ta glavno si že doživel, torej. :D Res zabavaš s pisanjem, veš. :P Pa slikce so tud superca! Morm rečt, da men pa durian ni bil kej posebi všeč…struktura mi je taka…čudna…ko pire krompir al neki. :) Ej, povej mi, še kr vrtijo po radiu pesem Nobody od Wonder girls?? …nobody nobody but you… :) Lani je bla veliiik hit. :)

 3. blazskok blazskok pravi:

  o Živa… ja glavno sem doživel ;) sam verjamem, da me še čaka kakšen “šok”… ja durian je men kar všeč. so pa določene sorte boljše od drugih. je pa res ja, da je veliko sadja tu bolj okusnega od duriana. samo glede na to kakšen vonj ima je pa notranjost kar ok. :) ja pesem je še vedno hit tu… tak, da se ni veliko spremenilo od kar si ti prišla s filipinov… :)

  saos janko. ja sam res… saj znam še tudi nekaj drugih besed in mogoče kakšen stavek… tak da bom na koncu najbrž tekoče pel pesmi v tagalogščini. :) ko ti prideš sem te bom povabil na kakšen moj “koncert”, se boš lahko samo čudil :)

 4. Sara pravi:

  ja zakaj te pa js nism še slišala pet=) naslednjič posnem!! ti boš zdej tak do konca pel didididididi … hahahaha. aja, ka še nis vstal?? bi lohk spet kako rekla. ajdi

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !